Cornulete de post cu nuca





Ingrediente:
  • 300 g faina,
  • 150 g nuca macinata
  • 4linguri ulei,
  • 2 linguri miere,
  • silvoita,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 1 praf sare,
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Frecam intr-o craticioara,pe foc mic,mierea si drojdia pana ce devine mierea lichida.
Cernem faina,in mijloc facem un cuib si punem mierea si drojdia,uleiul,un praf de sare,1 lingura zahar,framantam aluatul si mai adaugam apa calduta daca trebuie,il lasam la crescut 30 de minute.
Intre timp amestecam nuca cu 4 linguri de zahar.
Impartim aluatul in doua si intinem foi subtiri.
Ungem foaia cu silvoita si presaram jumatate din cantitatea de nuca.
Taiem triunghiuri,le rulam si le punem intr-o tava pe hartie de copt.
Le lasam la cuptor cca 20 de minute.
Cand le scoatem le dam prin zahar pudra.





Comentarii