Paine cu ceapa si patrunjel





Ingrediente:
  • 250 g faina alba,
  • 250 g faina integrala,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie,
  • patrunjel uscat,
  • sare,
  • 25 g drojdie proapata,
  • cca 250 ml apa calduta,
  • 1 lingurita chimen,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare:

Drojdia sfarmata se amesteca cu zaharul, 1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. 
Ceapa o taiem julienne si o calim intr-o lingura de ulei. 
Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margine punem ceapa calita, chimenul, putina sare si 1 lingura de patrunjel uscat. 
Framantam un aluat elastic cu restul de apa,ii dam forma aluatului (eu l-am pus intr-o forma de chec). 
Ungem o tava cu putin ulei, punem aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
 Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute.

Comentarii