Paine cu ceapa si patrunjel
Ingrediente:
- 250 g faina alba,
- 250 g faina integrala,
- 1 ceapa alba,
- 1 ceapa rosie,
- patrunjel uscat,
- sare,
- 25 g drojdie proapata,
- cca 250 ml apa calduta,
- 1 lingurita chimen,
- 1 lingurita zahar,
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Drojdia sfarmata se amesteca cu zaharul, 1 lingura de faina si 100 ml apa calduta.
Ceapa o taiem julienne si o calim intr-o lingura de ulei.
Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margine punem ceapa calita, chimenul, putina sare si 1 lingura de patrunjel uscat.
Framantam un aluat elastic cu restul de apa,ii dam forma aluatului (eu l-am pus intr-o forma de chec).
Ungem o tava cu putin ulei, punem aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!