Ravioli cu spanac si branza aromati in unt si salvie




  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 150 g faina
  • 150 g gris
  • 3 oua
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 g spanac
  • 250 g branza(eu am pus perlute de branza)
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare,nucsoara,piper Pentru sos :
  • unt
  • salvie

Mod de preparare:

Prima data pregatim aluatul:
Am framantat un aluat din toate ingredientele,il framantam foarte bine pana se dezlipeste de pe maini si de bol. Punem aluatul in folie de aluminiu si il dam la frigider pentru 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura:
Tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei. 
Adaugam spanacul si le calim impreuna dupa care le lasam la racit.
 Branza o punem la strecurat. 
Dupa ce s-a racit spanacul il amestecam cu branza si condimentam dupa gust cu sare,piper si nucsoara.
Scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie subtire,taiem formele,in mijlocul fiecarei forme punem o lingurita de umplutura,cu o pensula inmuiata in apa,ungem marginile dupa care le lipim.
 Fierbem ravioli in apa cu sare si o lingura de ulei. 
Topim untul,adaugam o lingura de ulei si salvie taiata marunt. 
Scoatem ravioli in untul cu salvie si ii intoarcem pe foc mic cca 3 minute.

Pofta Buna !!



Comentarii