Prajitura cu piersici umplute cu nuca





O prajitura delicioasa cu piersici si umplutura crocanta din nuci si mere.

Ingrediente aluat:
500 g faina alba
200 g unt la temperatura camerei
70 g zahar
un praf de copt
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
smantana cat cuprinde

Ingrediente umplutura :
 3 conserve compot de piersici Sun Food
200 g nuca tocata grosier (sau macinata)
100 g zahar
500 g mere
scortisoara dupa gust

Mod de preparare aluat:
Punem intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si un praf de sare.
Adaugam untul taiat cubulete, zaharul, oul si coaja de lamaie.
Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin smantana.
Trebuie sa rezulte un aluat omogen si nelipicios.
Impartim aluatul in doua, il invelim in folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim piureul de mere: Curatam merele si le dam pe razatoare mare.
Le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si le lasam sa se "caleasca" pana se inmoaie bine, scade sucul lasat de mere si devine un piure.
Lasam piureul sa se racoreasca putin dupa care adaugam scortisoara dupa gust.
Scurgem piersicile, pastrand siropul.
Nuca o amestecam cu piureul de mere, iar cu aceasta compozitie umplem jumatatile de piersici dupa care lipim cate doua, pentru a rezulta o piersica intreaga.
Pudram masa de lucru cu faina si intindem prima bucata de aluat, pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pudram foaia de aluat (din tava) cu gris sau pesmet si asezam piersicile din loc in loc.
Acoperim cu a doua foaie de aluat iar intre piersici si pe margini presam usor aluatul .
Dam tava la cuptor pentru cca. 40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Intre timp se pune siropul din compot cu 100 g zahar la fiert, la foc mic si se lasa la fiert pana se ingroasa si scade .
Cu 5 minute inainte de a scoate tava de la cuptor, pensulam prajitura cu sirop si o mai dam la cuptor pana se caramelizeaza usor.
Lasam prajitura la racit, o pudram cu zahar si scortisoara si o putem savura!
Enjoy !

Ps: Eu am facut prajitura in doua tavi mai mici, ingredientele fiind pentru o tava 30*22cm.




Comentarii

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!