marți, 23 mai 2017

Apple Roll



Ingrediente:
  • 2 oua,
  • 10 g drojdie ,
  • 150 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita coaja rasa portocala,
  • 550 g faina,
  • 1 ou,
  • 80 g unt la temperatura camerei.
  • 10 mere,
  • zahar,
  • scortisoara,
  • alune crude,
  • stafide
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în laptele uşor încălzit. Se adauga zaharul si ouale si se amesteca.
 Se pune coaja de portocala si untul. Se amesteca cu faina pana rezulta un aluat neted si elastic.
 Dacă este necesar se mai poate adăuga un pic de făină sau lapte. Lăsaţi aluatul într-un loc cald să crească.
Intre timp ne apucam de mere:le spalam,le curatam de cotor,le taiem jumatati,le punem intr-o tava,adaugam peste ele zahar si scortisoara. Le dam la cuptor pana se inmoaie si se caramelizeaza. Aluatul se imparte in 2 bucati,fiecare bucata se intinde si se cresteaza pe margini.(ca si in poza) In mijlocul foii punem jumatati de mere,alune,stafide innmuiate si coaja rasa de lamaie.
Se impleteste,se pun in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut.
 Se da la cuptor pentru cca 35 de minute.
Pofta buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!