Ardei scazuti cu sos de rosii




Ingrediente:
  • 1 kg de ardei
  • 250 ml suc de rosii
  • 0,5 kg rosii
  • 3 cepe
  • 800 g carne tocata amestec
  • 150 g orez
  • 1 ou
  • 3 linguri piper,sare,boia
  • foi de fafin
  • 2-3 linguri de zahar
  • marar
  • frunze de patrunjel
  • ulei
  • apa

Mod de preparare:

Se spala ardeii,se curata de cotor si se umplu cu urmatoarea compozitie:carnea tocata amestecata cu oul,orezul,sare,piper,boia si marar dupa gust.

Sosul:Ceapa se curata se taie marunt si se caleste in ulei,se adauga rosiile decojite si taiate marunt,dupa care se adauga sucul de rosii,sare piper,foi de dafin,zaharul.
Se adauga in sos ardeii umpluti si se adauga apa pana se acopera ardeii,se lasa la fiert.
Cand e fiarta carnea,se scot ardeii pe o farfurie si se pregateste ingrosala din cele 3 linguri de faina si apa,se adauga la fiert in sosul de rosii aproximativ 5-10 minute cu frunze de patrunejel taiate marunt.
Se pun ardeii in sos si se servesc calzi.


Comentarii