Baigli







Ingrediente:
  • Aluatul:
  • 1 pachet margarina,
  • 2 galbenusuri,
  • 600g faina,
  • 4 linguri smantana,
  • 5 linguri zahar,
  • 15-20 g drojdie 
  • Umplutura:
  • 250 g nuca macinata,
  • 8 linguri zahar,
  • 100 ml lapte,  
  • 500 g mac macinat,
  • 16 linguri zahar,
  • 200 ml lapte

Mod de preparare:


Se framanta un aluat din toate ingredientele(drojdia inmuiata in putin lapte caldut).Aluatul se imparte in 3 bucati.
Pentru umplutura:
Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana se dizolva.Pe urma se toarna peste nuca macinata si se amesteca.
La fel procedam si cu macul.
Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire.Se pune compozitia de nuca si se ruleaza. La fel procedam si pentru cel cu mac.Din acesta compozitie vom face 2 cozonaci.
Punem cozonacii intr-o tava tapetata si ii ungem cu un ou batut.
Ii dam la cuptor pentru cca 40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Pofta buna !




Comentarii