vineri, 26 mai 2017

Baked Alaska


  • 

  • Ingrediente Inghetata: 
  • 3 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • esenta vanilie,
  • Ingrediente blat : 
  • 3 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • Pentru insiropat avem nevoie de 
  • sirop de trandafiri si putina apa,pe care le amestecam.
  • Pentru bezea: 
  • 4 albusuri de ou,
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare:

Inghetata:
Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa.
 Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit.
 Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta.
 Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu folie alimentara si punem la congelator. 
Dupa 1 ora puteti verifica inghetata,poate face ace de gheata( a mea nu a facut) in acest caz amestecati inghetata.
Lasam peste noapte si a doua zi pregatim blatul. Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. 
Batem albusurile tare,le adaugam peste galbenusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. 
Amestecam compozitia cu dosul unei linguri si o turnam intr-o tava pe hartie de copt. 
Dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.
Punem inghetata peste blatul(insiropat,in cazul meu cu sirop de trandafiri),le "infasuram" in folie de aluminiu si le dam la congelator pentru cca 1 ora.
Pentru bezea,batem tare albusurile dupa care adaugam zaharul in ploaie,mixand in continuare.
 Imbracam inghetata in bezea si dam la cuptor 5 minute pana prinde o culoare aurie.
Enjoy !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!