Branzoici




Ingrediente:
  • 1 kg faina,
  • 800 g branza de vaci,
  • 6 oua,
  • coaja rasa de portocala,
  • 25 g drojdie,
  • 350 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 praf de sare,
  • 50 ml ulei,
  • lapte  

Mod de preparare:

Drojdia sfarmata se pune in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte),adaugandu-se 1 lingura de zahar.Se lasa la dospit (pana creste).
Intr-un castron mai mare se pune faina,se face o groapa in mijloc iar pe margini se adauga pe rand sarea,200 g zahar,uleiul,3 oua,in groapa punem drojdia si incepem sa framantam adaugandu-se lapte din cand in cand pana avem un aluat elastic care se dezlipeste de pe mana. 
Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti de aer si acoperit cu un prosop curat. 
Se pregateste branza de vaca,amestecandu-se cu 3 oua,coaja rasa de portocala,150 g zahar,cele 2 pliculete zahar vanilinat.
Cand aluatul a dospit se intinde foaie de cca 2 mm,se taie patratele de 10x10 cm,in mijloc se pune 1 lingurita de branza si se impatura unindu-se colturile.
Se aseaza in tava,se ung cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.



Comentarii