Budinca de legume cu ton



Ingrediente:
  • 1 conserva ton maruntit in ulei vegetal
  • 1 cartof mare
  • 1 conopida
  • 1 buc praz
  • 100-150 g spanac (congelat )
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 150 g cascaval
  • putin unt
  • sare,piper,vegeta
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare:

Ungem o tava cu unt si presaram putin pesmet. 
Prima data punem la fiert cartoful taiat cubulete,cand este aproape fiert il strecuram si il asezam pe fundul unei tavi. 
Conopida rupta buchetele si spalata se opareste 2-3 minute,dupa care se aseaza peste cartofi.
 Peste stratul de conopida,se intinde un strat de spanac si presaram putina vegeta sau sare si piper . 
Acum asezam un strat de praz taiat julien. 
Batem ouale cu smantana,adaugam tonul scurs si cascavalul ras,condimentam dupa gust cu sare si piper si intindem aceasta compozitie peste praz. 
Dam tava la cuptor cca 35 de minute,pana se formeaza la suprafata o crusta,dupa care servim.

Pofta Buna!





Comentarii