Ceapa murata



Ingrediente:
  • 1 kg ceapa alba marunta
  • struguri albi si rosii
  • frunze de visin,telina,crengute marar si cimbru
  • cuisoare
  • 1 lingura boabe piper
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 5 frunze dafin
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml otet din vin
  • 700 ml apa

Mod de preparare:

Curatam ceapa si o spalam. 
Spalam strugurii.
Pe fundul borcanelor punem frunze de visin,frunze de telina,crengute de marar si cimbru si 2 cuisoare in fiecare borcan.
Punem alternand ceapa si strugurii.
Punem la fiert apa cu otetul,adaugam boabele de mustar,boabele de piper,frunzele de dafin,4 linguri de zahar si o lingura miere.
 Lasam sa fiarba 5 minute.
Punem borcanele pe lama unui cutit si turnam lichidul asa cald. 
Tinem borcanele cu ceapa murata pentru cel putin o luna intr-un loc racoros.



Comentarii