Chec cu dovleac placintar





Ingrediente:
  • 100-150 g zahar brun
  • 75 ml ulei (eu am pus 120 dar e prea mult)
  • 300 g miez dovleac
  • 2 oua
  • 130 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • cca 50 ml apa
  • 1 lingura plina cu scortisoara
  • stafidePentru sosul de caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina

Mod de preparare:

Amestecam laptele cu faina. 
Topim zaharul intr-i craticioara si cand e topit adaugam laptele,amestecam pana se incorporeaza tot.
 Dam miezul de dovleac pe razatoare. 
Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. 
Adaugam dovleacul,ouale,uleiul si le amestecam. 
Daca,compozitia este prea groasa mai adaugam putina apa. 
Punem compozitia intr-o forma de chec cu hartie de copt,iar pe deasupra punem stafide. 
Dam checul la cuptor la foc mic cca 50-60 de minute. 
Il servim ca atare sau cu sos de caramel.

Pofta Buna!



Comentarii