Chec cu dovleac placintar
Ingrediente:
- 100-150 g zahar brun
- 75 ml ulei (eu am pus 120 dar e prea mult)
- 300 g miez dovleac
- 2 oua
- 130 g faina
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita sare
- cca 50 ml apa
- 1 lingura plina cu scortisoara
- stafidePentru sosul de caramel:
- 150 g zahar
- 100 ml lapte
- 1 lingura faina
Mod de preparare:
Amestecam laptele cu faina.
Topim zaharul intr-i craticioara si cand e topit adaugam laptele,amestecam pana se incorporeaza tot.
Dam miezul de dovleac pe razatoare.
Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate.
Adaugam dovleacul,ouale,uleiul si le amestecam.
Daca,compozitia este prea groasa mai adaugam putina apa.
Punem compozitia intr-o forma de chec cu hartie de copt,iar pe deasupra punem stafide.
Dam checul la cuptor la foc mic cca 50-60 de minute.
Il servim ca atare sau cu sos de caramel.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!