Chiftelute marinate in sos de visine




Ingrediente chiftele:
  • 500 g carne macinata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • patrunjel tocat
  • 1 felie mare de paine
  • sare,piper,
  • boia 
  • 5 catei usturoi
Pentru sos de visine :
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • foi dafin
  • 1 borcan compot visine fara samburi
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar dupa gust

Mod de preparare:

Amestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul.

Formam mingiute si le prajim in ulei.

Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara pe foc,se adauga faina,dupa care treptat se adauga siropul de la compot mestecand mereu (ca si la ingrosala) pentru a nu se face cocoloase.
Daca siropul nu ajunge si sosul este prea gros se adauga putina apa pana primeste consistenta dorita.
Se adauga sarea,foile de dafin si zahar dupa gust si se da in clocot.
La final se adauga incet visinele avand grija sa nu le zdrobim.

Se pune sosul peste chiftelute (intr-o forma de yena ) si se dau la cuptor cca 15 minute.



Pofta Buna !



Comentarii