Chiftelute Marinate



Ingrediente :
Chiftele:
  • 500 g carne tocata
  • usturoi dupa gust
  • patrunjel proaspat
  • 4 felii de paine
  • sare,piper,boia
  • 2 oua
Sos:
  • 1 sticla bulion
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • foi dafin
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare :

  • Chiftelute:

Ceapa se toaca marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,ouale,patrunjelul tocat marunt,condimentele si usturoiul pisat.
Se framanta compozitia si se formeaza bilute care se pun intr-o tava pe hartie de copt.
Dam chiftelutele la cuptor cca 50 de minute.

  • Sos:

Se toaca ceapa,se taie ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei.
Se adauga apa,bulionul,zaharul,sare si foile de dafin.
Se face o ingroseala din faina si 3 lunguri de sos, dupa care o turnam peste ingredientele de mai sus, amestecand incontinuu pentru cca 5 minute, pana se ingroasa.
Chiftelutele se pun in sosul de rosii si se lasa putin sa se "aromatizeze" dupa care se serveste cu muraturi, salata de varza sau salata de cruditati.
Se poate servi cu paine sau cu paste.
Pofta buna !


Comentarii