Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"





  • Ingrediente Clatite: 
  • 2 oua,
  • 500 ml lapte,
  • coaja rasa de portocala,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ce seamana cu o smantana ,
  • ulei pentru prajit.
  • 500 g urda sau branza de vaci,
  • 100 g stafide,
  • 2 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • Separat mai avem nevoie de
  • 3 oua,
  • 6 linguri rase cu zahar,
  • 200 ml smantana,
  • un praf de sare,
  • unt

Mod de preparare:

Pentru inceput facem clatitele :
Batem ouale,adaugam coaja rasa de portocala,un praf de sare si alternand faina si laptele. 
Incingem o tigaie,o ungem cu putin ulei,turnam din compozitie si prajim pe ambele parti.
 Amestecam urda,cu ouale,stafidele si zaharul.
 Ungem clatitele cu 1-2 linguri de urda si le impaturim ca si sarmalutele.
 Le asezam frumos intr-o forma de yena unsa cu unt. 
Pe deasupra punem putin unt din loc in loc si turnam o compozitie din 3 galbenusuri amestecate cu 3 linguri de zahar si 200 ml smantana.
 Dam la cuptor pana se "prinde compozitia de galbenusuri" dupa care aranjam bezeaua pentru care batem 3 albusuri cu un praf de sare,dupa care adaugam in ploaie 3 linguri de zahar mixand in continuare.

Se servesc caldute . 
Pofta Buna !!



Comentarii