Cocorada cu varza sau branza si marar




  • Pentru 2 placinte avem nevoie de:  
  • 1 kg faina,
  • 150 ml lapte,
  • 350 ml apa calduta,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 linguri ulei,
  • 1,5 kg varza(alba sau rosie),
  • 2-3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper dupa gust,
  • 300 g branza de casa/cascaval/branza de burduf,
  • marar proaspat,
  • sare,
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Drojdia sfarmata o amestecam cu zaharul si 150 ml lapte caldut,o lasam deoparte 10 minute. 
Faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margini punem sare dupa gust si uleiul,framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. 
Lasam aluatul la loc cald la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umpluturile: Taiem varza julien si o calim in putin ulei,pana se inmoaie,adaugam dupa gust sare si piper.
 Branza o dam pe razatoarea mare si o amestecam dupa gust cu marar tocat marunt,sare si piper dupa gust. Impartim aluatul in 2 parti egale. 
Intindem fiecare bucata de aluat intr-un cerc,in mijloc punem varza calita si o impaturam aducand marginile spre mijloc. 
Intindem cocorada cu ajutorul sucitorului cat este tava in care se coace.
La fel procedam si cu cea cu branza.
 Ungem tavile cu ulei,tapetam cu faina si punem placintele in tavi,le ungem cu ou batut si le dam la cuptor pentru cca 40 de minute pana sunt coapte.


Comentarii