Coffee cheesecake





Ingrediente:
  • 200 g branza philadelphia (sau mascarpone)
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g biscuiti picnik
  • 70 g unt topit
  • 1 plic cafea ness
  • 1 lingura zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • BEZEA:
  • 2 albusuri ou
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Sfarmam biscuitii in robot, adaugam untul topit si omogenizam. 
Tapetam 4 forme cu folie alimentara, iar jos asezam un strat uniform din compozitia de biscuiti,se dau formele la frigider pana pregatim crema.
Gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece si o lasam 10 minute in pace :), dupa care o punem pe bain-marie pana se dizolva.
 Mixam frisca lichida,cafeaua o amestecam cu 1 lingura zahar tos si 1 lingura apa calduta,dupa care o amestecam cu gelatina.
Punem frisca, branza, cafeaua, zaharul pudra intr-un bol si le mixam bine. 
In fiecare forma, turnam 1/4 din crema si o nivelam frumos, dupa care dam formele din nou la rece pentru aproximativ 1 ora. 
Inainte de a fi servite, pregatim bezeaua, mixand albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare 5 minute
. Ornam cheesecake-urile cu bezea si dupa preferinta putem sa folosim un arzator de mana (cu gaz) cu care ii schimbam "fata" bezelei.


Comentarii