sâmbătă, 27 mai 2017

Conopida murata



Ingrediente:
  • 2 kg conopida
  • 3 morcovi
  • piper boabe
  • 1 l apa
  • 1 lingura de sare la 1 l de apa
  • 1 lingura de otet la 1 l de apa
  • crengute de cimbru
  • frunze de visin
  • hrean

Mod de preparare:

Spalam borcanele foarte bine.
 Desfacem conmopida buchetele si o lasam in apa pana curatam morcovii si hreanul.
 Taiem morcovii felii si hreanul il taiem tije. 
Spalam crengutele de cimbru si frunzele de visin.
 Punem la fiert apa cu otet si sare.
Pe fundul borcanelor punem frunze de visin,crengute de cimbru,tije de hrean. 
Umplem borcanul cu conopida printre care mai punem si felii de morcov.
Pe deasupra punem boabe de piper.
 Punem borcanele pe lama unui cutit de inox si umplem borcanele cu apa fiarta. Lasam 30 de minute dupa care mai completam cu apa.
Se pot consuma dupa cca 3-4 saptamani,se tin la loc rocoros si intunecat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!