Corabioare cu arpacas si piept de pui


Ingrediente:
  • 1 cana arpacas inmuiat in apa pentru cca 2 ore,
  • ½ piept de pui,
  • 1 conserva mazare,
  • 2 cepe mici,
  • ardei iute,
  • ½ dovlecel (nu se vede in poza cu ingredientele pentru ca l-am adaugam ulterior),
  • 3-4 linguri zacusca de ciuperci-optional,
  • 2 linguri sos de soya,
  • sare,piper,
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Taiem dovlecelul si pieptul de pui cubulete.
 Tocam ceapa si ardeiul iute. Intr-o tigaie,punem dovlecelui,ceapa,ardeiul iute,pieptul de pui si sosul de soya si le lasam pe foc mic,pana se inmoaie putin.
 In loc de sosul de soya,puteti cali ingredinetele intr-o lingura de ulei. 
Dupa ce s-a inmuiat dovlecelul,adaugam arpacasul si ½ cana apa,lasam sa fiarba cca 25 de minute.
 Cand scade apa,mai completam pana ce gustati arpacasul si nu mai este tare. 
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
 La sfarsit,adaugam zacusca de ciuperci si patrunjel tocat marunt si mai amestecam putin pe foc.
 Servim cu salata de legume sau muraturi.

Pofta Buna !



Comentarii