Cornulete pufoase





Ingrediente:
  • 350 g faina,
  • 125  g untura,
  • 10 g drojdie ,
  • 125 ml lapte,
  • 3 linguri zahar,
  • coaja rasa de portocala,
  • 1ou,
  • 1/2 lingurita sare,
  • gem,
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Incalzim laptele si dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar.
 Cernem faina intr-un bol,in mijloc adaugam maiaua,pe margini punem sarea,untura,oul,coaja rasa de portocale,framantam bine aluatul si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. 
Pe masa infainata,intindem o foaie de cca 1 cm grosime si decupam cerculete. 
Intindem fiecare cerculet,iar intr-un capat punem 1/2 lingurita gem dupa care il rulam si ii dam forma cornuletului. 
Punem cornurile intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru cca 35 minute. 
Le scoatem si le tavalim prin zahar pudra.
Pofta buna !

Comentarii