Cornulete pufoase
Ingrediente:
- 350 g faina,
- 125 g untura,
- 10 g drojdie ,
- 125 ml lapte,
- 3 linguri zahar,
- coaja rasa de portocala,
- 1ou,
- 1/2 lingurita sare,
- gem,
- zahar pudra
Mod de preparare:
Incalzim laptele si dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar.
Cernem faina intr-un bol,in mijloc adaugam maiaua,pe margini punem sarea,untura,oul,coaja rasa de portocale,framantam bine aluatul si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pe masa infainata,intindem o foaie de cca 1 cm grosime si decupam cerculete.
Intindem fiecare cerculet,iar intr-un capat punem 1/2 lingurita gem dupa care il rulam si ii dam forma cornuletului.
Punem cornurile intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru cca 35 minute.
Le scoatem si le tavalim prin zahar pudra.
Pofta buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!