Cozonac tunat




Pentru 2 cozonaci:
  • 600 gr faina alba,
  • un cub drojdie proaspata-25g,
  • 2 galbenusuri+ 1 ou pt uns,
  • 50 ml ulei,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pahar lapte caldut,
  • 6 linguri zahar,
Pentru umplutura:
  • 2 albusuri,
  • 50 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 300 g rahat,
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare:

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina.
Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. 
Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,coaja rasa,ouale iar in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. 
Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. 
Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura: Batem albusurile spuma,adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam nuca si cacaua si amestecam cu dosul lingurii,de jos in sus.
 Taiem rahatul felii. 
Impartim aluatul in doua parti.
 Intindem o bucata de aluat peste care intindem 1/2 din umplutura.
Asezam feliile de rahat si rulam cozonacul.
 Punem cozonacii in tava pe hartie de copt,ii ungem cu ou batut si ii mai lasam la dospit inca 20 de minute,dupa care ii dam la cuptorul preincalzit.
 Ii lasam la racit dupa care ii putem taia.

Pofta Buna!


 

Comentarii