Dovleac rumenit






Ingrediente:
  • 1 dovleac placintar
  • 800-1 kg ,
  • 250 g carne tocata,
  • 100 g cascaval,
  • 2 cepe ,
  • 1 lingura ulei ,
  • sare,piper,
  • busuioc si cimbru

Mod de preparare:

Spalam dovleacul si ii taiem un capac.
 Il scobim si miezul il taiem marunt. 
Tocam ceapa si o calim impreuna cu miezul de dovleac intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. 
Cand s-a inmuiat miezul de dovleac,adaugam carnea tocata,sare,piper,busuioc si cimbru si le amestecam. 
Cand este facuta si carnea,adaugam cascavalul razalit si mai lasam pe foc cca 2-3 minute pana se topeste cascavalul. Umplem dovleacul cu amestecul de mai sus si il punem intr-o forma de yena,umplem forma de yena cu apa si o dam la cuptor pentru cca 35 de minute. 
Il lasam la racit dupa care il servim simplu sau cu smantana.

Va doresc pofta buna !



Comentarii