Dulceata de banane
Ingrediente :
- 1 kg banane mai coapte
- sucul de la 1/2 lamaie
- 250 g zahar
- 1 lingurita sare de lamaie
- 1 baton scortisoara
- esenta de rom
- 100 ml apa
- Mod de preparare :
- Punem intr-o oala apa,zaharul,sucul de lamaie,batonul de scortisoara si lasam sa fiarba.La sfarsit,cand este aproape gata adaugam sarea de lamaie si esenta de rom dupa gust.
- Turnam dulceata de banane in borcane sterilizate si le punem cu capul in jos pana se racesc.
- Cand incepe sa fiarba se adauga bananele taiate felii de cca 1 cm grosime.
- Lasam sa fiarba cca 15-20 de minute,pana scade lichidul si incepe sa se ingroase.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!