Gem de macese
Ingrediente:
- 12 l pasta de macese
- 3 kg zahar
Mod de preparare:
Noi am cumparat pasta de macese gata facuta,dar va spun mai jos cum se obtine:
Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine.
Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza iar ce ramane in sita aruncam.
Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa,de unde rezulta pasta de macese propriu-zisa.
Punem pasta intr-o oala incapatoare,la foc mic si o lasam incet sa fiarba pana incepe sa scada,moment in care se adauga zaharul.
Avem grija sa amestecam din cand cand sa nu se lege si o fierbem pana la consistenta dorita.
La final obtinem un gem fin,foarte aromat si nu foarte dulce.
Servim pe paine,biscuiti sau clatite.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!