Gem de macese





Ingrediente:
  • 12 l pasta de macese
  • 3 kg zahar

Mod de preparare:

Noi am cumparat pasta de macese gata facuta,dar va spun mai jos cum se obtine:
Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. 
Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza iar ce ramane in sita aruncam. 
Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa,de unde rezulta pasta de macese propriu-zisa.
Punem pasta intr-o oala incapatoare,la foc mic si o lasam incet sa fiarba pana incepe sa scada,moment in care se adauga zaharul.
 Avem grija sa amestecam din cand cand sa nu se lege si o fierbem pana la consistenta dorita.
 La final obtinem un gem fin,foarte aromat si nu foarte dulce.

Servim pe paine,biscuiti sau clatite.


Comentarii