vineri, 26 mai 2017

Gem de portocale cu ghimbir




Ingrediente:
  • 500 g portocale (miez)
  • 300 g zahar
  • 25 ml cognac
  • 2 feliute ghimbir

Mod de preparare:

Curatam miezul de portocala de pielita alba si il taiem bucati. 
Peste ele adaugam zaharul si lasam cca 30 de minute sa se formeze un sirop. 
Le punem pe foc si cand incepe sa scada siropul adaugam cognacul si ghimbirul taiat cubulete mici. 
Se lasa la fiert pana se leaga siropul,turnam in borcane sterilizate si intoarcem borcanele cu capul in jos pentru 1 ora.
Diminetile vor fi mai aromate si mai dulci daca veti servi la micul dejun o felie de paine prajita cu gem de portocale si ghimbir.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!