Islere pentru Valentine's Day






  • Pentru islere avem nevoie de: 
  • 300 g faina,
  • 120 g untura de porc,
  • 1 ou ,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 100 g zahar,
  • un plic praf de copt,
  • 1 praf de sare.
  • Pentru crema: 
  • 300 ml lapte,
  • 30 g amidon,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de vanilie ,
  • 50 ml frisca lichida,
  • 2 linguri colorant rosu

Mod de preparare:

Framantam un aluat din toate ingredientele pentru islere. 
Intindem foaie de cca 5 mm grosime si decupam forme. 
Punem inimioarele intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru cca 20-25 minute pana se rumenesc putin. Le lasam la racit.
Intre timp pregatim crema: Punem 250 ml lapte impreuna cu zaharul la fiert. 
Intr-un pahar amestecam amidonul
cu 50 ml lapte,cand s-a topit zaharul,adaugam amidonul si amestecam pana se ingroasa.
 Lasam putin la racit. 
Intr-un bol,batem frisca cu colorantul si o adaugam peste crema de lapte impreuna cu esenta de vanilie dupa gust,mixam pana se incorporeaza totul. 
Se iau cate doua inimioare si se lipesc cu crema intre ele.
Enjoy !

Comentarii