Islere pentru Valentine's Day
- Pentru islere avem nevoie de:
- 300 g faina,
- 120 g untura de porc,
- 1 ou ,
- coaja rasa de la o portocala,
- 100 g zahar,
- un plic praf de copt,
- 1 praf de sare.
- Pentru crema:
- 300 ml lapte,
- 30 g amidon,
- 2 linguri zahar,
- esenta de vanilie ,
- 50 ml frisca lichida,
- 2 linguri colorant rosu
Mod de preparare:
Framantam un aluat din toate ingredientele pentru islere.
Intindem foaie de cca 5 mm grosime si decupam forme.
Punem inimioarele intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru cca 20-25 minute pana se rumenesc putin. Le lasam la racit.
Intre timp pregatim crema: Punem 250 ml lapte impreuna cu zaharul la fiert.
Intr-un pahar amestecam amidonul
cu 50 ml lapte,cand s-a topit zaharul,adaugam amidonul si amestecam pana se ingroasa.
Lasam putin la racit.
Intr-un bol,batem frisca cu colorantul si o adaugam peste crema de lapte impreuna cu esenta de vanilie dupa gust,mixam pana se incorporeaza totul.
Se iau cate doua inimioare si se lipesc cu crema intre ele.
Enjoy !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!