Ketchup de casa




Ingrediente:
  • 3 kg rosii,
  • 5 ardei kapia,
  • 2 ardei iuti,
  • 1 capatana usturoi,
  • 3 cepe,
  • 1/2 telina radacina,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • crengute de busuioc proaspat,
  • frunze dafin,
  • sare,piper,
  • oregano uscat,
  • boabe de coriandru,
  • 2 linguri otet,
  • 250 ml suc de rosii,
  • 150g zahar

Mod de preparare:

Incepem sa taiem ceapa,telina.ardeiul si usturoiul marunt,dupa care intr-o tigaie incapatoare,le calim impreuna,in uleiul de masline.
Cand incep sa se inmoaie legumele,adaugam condimentele,zaharul.sucul de rosii si incepem sa taiem cuburi rosiile spalate,adaugandu-le si pe ele in tigaie.
 Lasam totul la fiert pana scade lichidul,obtinand o consistenta cremoasa.
Luam tigaia de pe foc si lasam cca 15min sa se racoreasca amestecul,dupa care blenduim pentru a obtine o pasta fina.
Acum in functie de consistenta dorita,mai putem adauga suc de rosii,eventual condimente,dam din nou la foc cca 10 minute. 
Turnam ketchupul cald in sticlele spalate,.sterilizate si tinute la cald in cuptorul incalzit,dupa care le tinem la cald in paturi pana se racesc,a doua zi la locul lor,pana pregatim urmatoarea pizza sau de ce nu un sandwich sau chiar o carnita la gratar.
 Spor la treaba si sa aveti!



Comentarii