Linzer cu mac







Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 100 g untura
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • sare Pentru umplutura:
  • 400 g mac macinat
  • 150 ml lapte
  • 200 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 150 g stafide
  • 100 g visine din compot

Mod de preparare:

Pentru aluat framantam toate ingredientele dupa care il punem in folie de aluminiu si il dam pentru cca 1 ora la frigider.
Intre timp pregatim umplutura: Punem laptele la fiert cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste,se adauga macul si stafidele si se mai dau cateva clocote pentru a se oparii macul ( altfel e amar). 
Daca e nevoie mai adaugam zahar dupa gust,lapte pentru o consistenta cremoasa. 
Il lasam la racit. 3/4 din aluat il intindem cu mana intr-o tava pe hartie de copt,peste aluat intindem uniform umplutura cu mac si peste umplutura din loc in loc adaugam cateva visine. 
Din restul de aluat taiem fasii care le aranjam deasupra.
 Dam la cuptor la foc mic pentru cca 40 de minute.
O lasam la racit,o portionam si o pudram cu zahar vanilinat !



Comentarii