vineri, 26 mai 2017

Omleta in straturi





  • Ingrediente pentru baza verde: 
  • 1 ceapa,
  • 1 catel usturoi,
  • 1 Lingura ulei masline,
  • 250 g spanac congelat,
  • 200 ml smantana ,
  • 1 Lingura parmezan ras,
  • 4 oua,
  • Pentru baza rosie: 
  • 4 oua,
  • 2 rosii,
  • 2 Linguri smantana,
  • 2 Linguri parmezan,
  • sare 

Mod de preparare:

Calim intr-o lingura de ulei ceapa si usturoiul taiate marunt. 
Batem 4 oua,le punem intr-un blender,adaugam ceapa calita,spanacul,200 ml spanac si 1 lingura parmezan. 
Le amestecam si pregatim baza rosie.
Decojim 2 rosii,le pasam intr-un blender,adaugam 2 linguri smantana,2 linguri parmezan si 4 oua batute. Condimentam cu sare dupa gust.
Intr-o forma de yena punem hartie de copt,punem 1/2 din baza rosie si dam la cuptor pentru 10-15 minute (eu am lasat 15 minute) deoarece trebuie sa fie tare sa nu se crape cand adaugam al doilea strat.
 Dupa 15 minute,punem 1/2 din baza verde,dam din nou la cuptor 15 minute. 
Dupa cele 15 minute punem restul din baza rosie, si pe urma adaugam si restul din baza verde. 
Lasam la racit,pe urma scoatem din forma,taiem si servim.

Pofta Buna !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!