miercuri, 31 mai 2017

Paine cu cartofi




Ingrediente:
  • 600 g faina alba
  • 400 g cartofi pasati (2 cartofi mari)
  • sare
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa calduta

Mod de preparare:

In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare.
 Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc drojdia uscata,zaharul. 
Adaugam cartofii,uleiul,inca putina sare si incepem sa framantam,adaugand apa treptat. 
Obtinem un aluat moale si elastic,caruia ii dam forma dorita,dupa care il punem intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la dospit 1 h, pana isi dubleaza volumul. 
Punem painea in cuptorul preincalzit si o lasam la copt cca 50 de minute,pana se rumeneste frumos . 
Vom savura o paine moale si gustoasa cu o coaja usor crocanta.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!