miercuri, 31 mai 2017

Paine cu faina de secara




Ingrediente:
  • 500 g faina de secara,
  • 300 ml apa calduta,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • seminte de chimen,
  • un praf de sare,
  • mac

Mod de preparare:

Sfarmam drojdia si o punem intr-un pahar cu 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina si 100 ml apa calduta.
 O lasam deoparte 10 minute. 
Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea si chimenul si turnam restul de apa. Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza toate ingredientele si lasam aluatul la dospit la loc cald,pana isi dubleaza volumul. 
Dupa ce a dospit,ii dam forma aluatului,rotunda sau tip franzeluta cum am facut eu.
 Presaram putin mac (optional). 
Mai lasam la dospit painea in tava pentru 20 de minute,dupa care dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 -50 de minute,pana se rumeneste frumos.
 Lasam painea sa se raceasca dupa care o putem felia. 
Pofta Buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!