Paine cu morcovi


  • Avem nevoie de : 
  • 400 g faina alba,
  • 100 g faina de secara,
  • 350 ml apa calduta,
  • 10 g drojdie uscata ,
  • 1lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 100 g morcov ras,
  • seminte de chimen

Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu 1 lingurita zahar si 50 ml apa calduta, se lasa deoparte 5 minute. 
Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem morcovii rasi, sarea si framantam aluatul cu restul de apa. 
Rezulta un aluat moale, pe care il lasam la dospit 40 de minute.
Dupa 40 de minute, pe masa infainata formam 2 franzelute sau o paine rotunda, pe care le punem in forme unse cu ulei si tapetate cu faina. 
Le mai lasam la dospit inca cca 40 de minute, pana isi dubleaza volumul.
 Presaram seminte de chimen si dam tavile la cuptor, la foc mic pentru cca 50 de minute, pana se rumenesc frumos. !
Cand le scoatem din cuptor le stropim cu putina apa si le lasam la racit sub un prosop curat.

Pofta Buna !



Comentarii