Paine floare





Ingrediente:
  • 600 g faina alba,
  • 340 ml lapte caldut,
  • 50 ml ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita sare,
  • 7 g drojdie uscata,
  • 1 lingura zahar,
  • 200 g kaizer sau sunca,
  • 150 g cascaval,
  • ketchup,
  • busuioc uscat,
  • 1 ou pt uns
  • susan

Mod de preparare:

Eu am fentat putin si am pus toate ingredientele in masina de paine, sa lucreze ea pentru mine.
Se pregateste maiaua din drojdie care se amesteca cu zaharul si laptele caldut si se lasa deoparte 10 minute. 
Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,iar pe margini punem sarea,uleiul si oul.
 Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit,la loc cald,pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 6 parti egale,fiecare bucata o intindem cu sucitorul,ungem aluatul cu ketchup,asezam felii de kaizer/sunca si felii de cas,punem dupa gust busuioc uscat si rulam. 
Ungem painicile cu ou batut,presaram susan si le punem intr-o tava pe hartie de copt,le dam la cuptor pentru cca 25 de minute.
 Pofta Buna!


 

Comentarii