Pate din ficat de pui




Ingrediente:
  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 100 ml vin(optional)
  • busuioc,sare,amestec de usturoi si piper
  • 150 g unt la temperatura camerei

Mod de preparare:

Tocam ceapa si o calim in 100 g unt. 
Adaugam ficatul spalat si il lasam pana isi schimba culoarea,condimentam cu sare. 
Adaugam 1 pahar apa,100 ml vin si usturoiul pisat.
 Lasam sa fiarba pana scade lichidul. 
Dupa ce s-a fiert ficatul,il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.
 Dupa ce s-a racit il blenduim tot.
Daca nu este destul de subtire(incat sa se poata intinde) mai adaugam 50 g unt.
 Condimentam cu busuioc,amestec de piper si usturoi si sare daca mai este necesar.
 Se tine la frigider in borcan.

Pofta Buna !



Comentarii