Pate din ficat de pui
Ingrediente:
- 500 g ficat de pui
- 2 cepe mari
- 5 catei usturoi
- 100 ml vin(optional)
- busuioc,sare,amestec de usturoi si piper
- 150 g unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
Tocam ceapa si o calim in 100 g unt.
Adaugam ficatul spalat si il lasam pana isi schimba culoarea,condimentam cu sare.
Adaugam 1 pahar apa,100 ml vin si usturoiul pisat.
Lasam sa fiarba pana scade lichidul.
Dupa ce s-a fiert ficatul,il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit il blenduim tot.
Daca nu este destul de subtire(incat sa se poata intinde) mai adaugam 50 g unt.
Condimentam cu busuioc,amestec de piper si usturoi si sare daca mai este necesar.
Se tine la frigider in borcan.
Pofta Buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!