Pizza turceasca




  • Ingrediente Aluat :
  • 250 g faina alba,
  • 180 ml apa, 
  • 12 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 250 g carne tocata amestec,
  • 150 g telemea sau cas,
  • 1 ceapa mica rosie,
  • praz,
  • 1 lingura pasta de ardei,
  • 1 ardei rosu,
  • 1 ardei iute,
  • masline
  • 1 lingura ulei,
  • oregano,busuioc,
  • sare dupa gust.
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Drojdia o amestecam cu zaharul si 50 ml apa calduta o lasam la inmuiat 10 minute. 
Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margini punem sarea,uleiul si framantam un aluat elastic cu restul de apa.
 Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. 
Pana dospeste aluatul,pregatim umplutura. 
Taiem ceapa,ardeiul rosu marunt si le calim intr-o lingura de ulei. 
Adaugam carnea tocata si le calim impreuna cu putina sare cca 10 minute.
 Acum adaugam prazul taiat rondele,pasta de ardei si 50 g telemea rasa,le amestecam pana se topeste telemeaua si le condimentam dupa gust cu busuios si oregano.
 Impartim aluatul in doua parti egale,intindem dintr-o bucata un dreptunghi(precum in img. de mai jos)
 Peste aluat,intindem 50 g telemea rasa,1/2 din compozitia de mai sus si impaturam pizza precum o barcuta. Asezam felii de ardeiu iute si masline si punem pizza intr-o tava pe hartie de copt. 
Procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat.
 Ungem pizza cu ou batut si dam la cuptor pentru cca 35-40 de minute.

Pofta Buna !



Comentarii