Placinta cu urzici



Ingrediente:
  • 200 g faina alba,
  • 100 g faina neagra,
  • 200 ml apa,
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • sare,
  • 500 g urzici,
  • 200 g telemea/cas/branza,
  • 2 oua, +1 galbenus pt uns,
  • 1 buc praz

Mod de preparare:

Drojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. 
Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. 
Daca mai este nevoie se mai adauga apa in plus. 
Se lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut.
Urzicile se spala bine si se oparesc. 
Le scurgem,le tocam marunt si le amestecam cu telemeaua rasa pe razatoare,prazul taiat rondele subtiri,ouale si sare dupa gust.
Din aluat,intindem un dreptunghi,pe jumatate se intinde compozitia de mai sus si se impatura placinta.
 Se pune intr-o tava pe hartie de copt,se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor pentru cca 40 de minute. 
Se lasa la racit dupa care se poate taia.
Noi am servit langa un pahar cu iaurt de casa .
Pofta buna !



Comentarii