Pogacele cu jumari





Ingrediente:
  • 600 g faina,
  • 400 g jumari (tocate prin masina),
  • 2 oua,
  • sare dupa gust,
  • 1 pahar lapte caldut amestecat cu 1 cub rojdie ( 25 g) si 1 lingura zahar.


Mod de preparare:

Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. 
Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari.
 Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaie,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime.
 Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40 de minute,pana se rumenesc.



Comentarii