Prajitura cu branza



  • Ingrediente blat : 
  • 3 oua,
  • 3 linguri faina alba,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • fulgi de ciocolata (optional ),
  • Ingrediente blat negru : 
  • 50 g pufarin,
  • 250 g ciocolata,
  • un cub de unt,
  • Ingrediente crema de branza : 
  • 300 g branza de vaca,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 pastaie de vanilie,
  • 1 lingura zahar vanilat,
  • cca 3 linguri zahar pudra ( dupa gust ),
  • 2 linguri cacao,
  • 10 g gelatina,
  • Ingrediente glazura : 
  • 1 borcan compot de fructe la alegere, (eu am pus compot de pere de casa cu siropul transparent),
  • la 200 ml sirop din compot,avem nevoie de 2 linguri fara varf cu amidon

Mod de preparare:

Prima data pregatim blatul alb : 
Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul.
 Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri.
 Cernem faina impreuna cu praful de copt tot peste galbenusuri si amestecam ingredientele cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet sa nu se lase compozitia. 
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei iar pe deasupra presaram cativa fulgi de ciocolata.
 Dam blatul la cuptor cca 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. 
Il lasam la racit.
Pentru al doilea blat:
Intr-o craticioara topim ciocolata impreuna cu untul. 
Avem nevoie de o consistenta mai subtire,iar daca glazura este prea groasa adaugam un strop de apa. 
Turnam pufarinul peste glazura si amestecam,pe foc,pana se incorporeaza total,adica toti pufarinii s-au umplut de glazura.
 Turnam compozitia intr-o tava in care asamblam prajitura,pe hartie de copt si lasam la racit cca 1 ora, sau pana s-a racit complet.
Intre timp,pregatim crema :
Gelatina se pune la inmuiat,in putina apa,cat sa o acopere si se lasa deoparte 10 minute sa se umfle. 
Se topeste pe bain-marie,avand grija sa nu fiarba,deoarece nu isi mai face "efectul " . 
Mixam branza cu zaharul vanilat,continutul unei pastai de vanilie,zaharul pudra dupa gust si frisca batuta .
 Acum adaugam si gelatina topita si mai mixam 1 minut.
 Din aceasta compozitie luam intr-un bol 3-4 linguri de crema care o mixam cu 2 linguri de cacao si eventual zahar pudra daca cacao este mai amaruie.
Asamblare : Peste stratul de pufarin se intinde crema de branza (alba),in care,cu ajutorul dosului unei lingurite,facem mici gropite,din loc in loc,pe care le umplem cu branza cu cacao. 
Asezam blatul alb peste crema, si dam prajitura la rece 30 de minute.
Intre timp taiem fructele din compot daca este cazul. 150 ml sirop din compot se pun la foc,restul de sirop se amesteca cu amidonul si se toarna in cratita.
 Se amesteca intr-una pana se formeaza o crema! 
Noi avem nevoie ca aceasta crema sa fie mai subtire,deci daca se ingroasa prea tare mai adaugam putin sirop
(apa ) cat sa o subtieze.
Asezam fructele peste prajitura si intindem crema din sirop,cat sa le acopere si sa le tina. 
Dam prajitura la rece pentru cca 2-3 ore dupa care o putem servi.

Pofta Buna !




Comentarii