Prajitura cu mousse de mere




Ingrediente Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri colorant rosu alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Pentru mousse de mere:
  • 5 mere
  • 100 ml frisca lichida [ eu am pus numai 50 ml frisca dar mai bine puneti 100 :) ]
  • 10 g gelatina
  • 1 baton scortisoara(sau pudra)
  • 3-4 linguri zahar depinde cat de dulci sunt merele
Pentru crema ganache:
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata pentru decor

Mod de preparare:

Separam ouale,amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar si adaugam 2 linguri colorant . 
Batem albusurile tare cu 2 linguri apa si un praf de sare. 
Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. 
Amestecam cu dosul unei linguri.
 Punem compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina,lasam blatul pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim crema ganache: Topim 50 g ciocolata in 50 ml frisca lichida.
Punem crema la frigider pana se raceste dupa care amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta bine si mai lasam la frigider pana pregatim mousseul de mere.
Curatam merele de coaja,le punem intr-o cratita cu putina apa la fiert. 
Cand da in clocot adaugam zaharul si batonul de scortisoara si lasam sa fiarba pana se inmoaie merele.
 Le lasam la racit intr-o strecuratoare dupa care le pasam intr-un blender.
 Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece . 
Batem frisca bine bine,adaugam gelatina si piureul de mere si punem putin la frigider. 
Insiropam blatuul cu siropul ce a ramas de la mere,intindem un strat uniform de crema ganache si peste mousseul de mere.
Decoram cu ciocolata topita intr-un strop de apa,sau fiecare dupa plac.
Enjoy !




Comentarii