miercuri, 31 mai 2017

Prajitura Rumba




  • Ingrediente blat : 
  • 8 albusuri de ou,
  • 6 linguri faina,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 150 g rahat,
  • 100 g nuca ,
  • un praf de sare,
  • Ingrediente crema : 
  • 8 galbenusuri de ou,
  • 150 g zahar,
  • 250 g unt,
  • esenta de vanilie,
  • 2 foi napolitana,
  • 100 g ciocolata,
  • 1 lingurita apa,
  • 1 cub unt

Mod de preparare:

Tava a avut 34x26 cm, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei

Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. 
Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta, folositi zahar praf ca sa-l pudrati, pentru a nu se lipi de cutit.
Se bat albusurile cu un praf de sare,spuma tare,se adauga zaharul in ploaie,mixand incontinuu,pana se termina zaharul.
 Acum se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca,rahatul si se amesteca cu dosul unei linguri,de jos in sus,pentru a nu se lasa. 
Se toarna compozitia intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor,pana se rumeneste deasupra si se dezlipeste de pe margini.
 Se lasa la racit in tava.
Intre timp pregatim crema: Galbenusurile si zaharul se bat pe bain-marie pana cand compozitia devine deschisa la culoare si isi dubleaza volumul. 
Aveti grija ca fundul vasului in care este crema sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. 
Se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. 
Untul se spumeaza. 
Cand crema de galbenusuri este rece, se introduce treptat in unt si se amesteca pana se omogenizeaza. ! Daca vi se taie crema,se adauga un strop de apa si se amesteca in continuare pe bain-marie pana isi revine.
 Se lasa la racit.
1/2 din crema se intinde pe prima foaie de napolitana,se aseaza blatul ,se intinde restul de crema si foaia de napolitana. 
Se tine la rece peste noapte,cu ceva greu peste ea.
 Iar a doua zi se orneaza cu glazura.
Enjoy !



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!