Prajitura Snickers



  • Pentru blatul cu nuca: (28x23) 
  • 5 albusuri,
  • 100 g zahar,
  • 200 g nuca macinata,
  • 4 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • Blatul maro (28x23) 
  • 4 linguri faina,
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura cacao,
  • Crema dulce de leche
  • 1 conserva lapte condensat,
  • 50 ml frisca lichida,
  • Glazura:
  • 200 ml ciocolata amaruie,
  • 100 ml lapte sau frisca lichida

Mod de preparare:

Pentru blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. 
Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. 
Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt, apoi o incorporam usor in spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus. 
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru cca 40 de minute.
Blatul maro (28x23) Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam cacaoa, amestecam, adaugam albusurile batute spuma, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
 Amestecam cu dosul lingurii, de sus in jos. 
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 35 de minute.
Crema dulce de leche
Dulcele de leche se mixeaza cu 50 ml frisca batuta.
Glazura:
Topim ciocolata pe bain-marie,cand s-a topit o subtiem cu lapte sau frisca lichida.
Asamblare: Punem blatul cu nuca insiropat cu apa calduta,indulcita cu 1 plic zahar vanilat si o esenta de vanilie. Intindem crema caramel, peste punem blatul maro insiropat, glazuram prajitura si ornam cu nuca sfarmata si prajita intr-o tigaie . 
Lasam la rece 1-2 ore.
Pofta buna !

Comentarii