sâmbătă, 27 mai 2017

Prajitura Tosca





  • Pentru blat:
  • 8 albusuri la temperatura camerei,
  • 200 g zahar pudra,
  • 50 g nuca cocos,
  • 100 g mac ,
  • 4 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura zahar vanilat,
  • 1 esenta vanilie,
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 300 ml lapte,
  • 300 g unt,
  • 1 pastaie vanilie,
  • biscuiti,
  • Pentru glazura: 
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 100 ml lapte sau frisca lichida

Mod de preparare:

Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugand zaharul treptat. 
Se adauga, macul, nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
 Amestecam compozitia cu dosul lingurii, de sus in jos, incet.
 Punem compozitia intr-o tava (28x23 cm) tapetata cu hartie de copt.
 Dam blatul la cuptor, la foc mic cca 20 de minute si il lasam la racit.

Crema: Punem laptele cu untul si pastaia de vanilie (despicata) la fiert.

 Amestecam galbenusurile cu zaharul si praful de budinca. 
Cand laptele da in clocot, se adauga amestecul de mai sus si se fierbe pana se ingroasa.
Glazura: Topim ciocolata pe bain-marie, cand s-a topit o subtiem cu lapte sau frisca lichida.
Insiropam blatul cu un sirop facut din apa calduta, zahar si esenta de vanilie.
 Intindem crema, adaugam un rand de biscuiti, pe care ii insiropam cu acelasi sirop si glazuram prajitura. 
Lasam prajitura cateva ore,sau peste noapte intr-un loc rece.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!