Prajitura Trandafirul Negru



  • ALUAT:
  • 600 g faina,
  • 200 g zahar pudra,
  • 100 g margarina Rama,
  • 1 ou,
  • 1 plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 200 ml lapte,
  • UMPLUTURA DE MAC,
  • 250 g mac macinat,
  • 250 g zahar pudra,
  • 150 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 100 g margarina topita,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2-3 zahar vanilat,
  • coaja de lamaie dupa gust,
  • CREMA:
  • 750 ml lapte,
  • 2 budinci de vanilie,
  • 1 margarina ,
  • 250 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie,
  • GLAZURA : 
  • 150 g ciocolata,
  • 1 lingura apa,
  • 1 cub unt

Mod de preparare:

Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 
2 bucati de aluat se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm) pe rand, pana incep sa se rumeneasca frumos.
Cele 4 bucati de aluat ramase se intind pe masa si se ung fiecare cu urmatoarea compozitie : Laptele,margarina si zaharul se pun pe foc,pana se topesc.
 Acum se adauga macul, coaja de lamaie si se amesteca putin pentru a se opari macul. 
Luam de pe foc si adaugam faina si praful de copt si le amestecam pana se omogenizeaza. 
Cu aceasta compozitie,umplem cele 4 foi si le rulam ca pe cozonac. 
Cele 4 rulouri se pun toate intr-o tava si se coc impreuna,cca 50 de minute, dupa care le lasam la racit.
Intre timp preparam crema : 700 ml lapte se pun intr-o cratita pe foc, impreuna cu margarina, zaharul si esenta de vanilie.
 Intr-un pahar amestecam praful de budinca cu 50 ml lapte, iar cand s-a topit zaharul si margarina, turnam compozitia in cratita si amestecam pana se ingroasa. 
Se lasa la racit. 1/2 din crema se intinde peste prima foaie, se aseaza ruladele (nedezlipite) iar peste se intinde restul de crema. 
Se aseaza foaia ramasa, iar peste facem o glazura din ingredientele de mai sus.
Se lasa peste noapte intr-un loc racoros (nu frigider), iar a doua zi se poate taia.

Pofta buna !




Comentarii