Prajitura Vulcanul





Ingrediente blat:
  • 8 albusuri
  • 400 g zahar tos
  • 400 g nuca macinata
  • Ingrediente crema :
  • 8 galbenusuri
  • 400 g unt
  • 400 g zahar
  • 50 g cacao

Mod de preparare:

Prepararea blatului :
8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul. Se adauga nuca peste spuma si se amesteca cu dosul lingurii de lemn.Impartim compozitia in doua parti egale.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade, si se coc 2 foi pe dosul tavii cca 10-15 min pe hartie de copt.
Pentru crema :
Toate ingredientele se pun la fiert pe baie de aburi.Se amesteca pana se ingroase si se face ca si o glazura.
Se pune o foaie, se intinde jumatate din crema,peste se pune si a 2-a foaie si pe deaspura se pune restul de crema. Prajitura se da la frigider 1-2 ore pana se intareste crema.
Pofta buna !




Comentarii