miercuri, 31 mai 2017

Pui Macao



Ingrediente:
  • 1 piept de pui,
  • 2 morcovi taiati bastonase,
  • 1 radacina telina taiata bastonase,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 1 ardei iute taiat fasii/bastonase,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri cognac,
  • 1 lingura zahar,
  • sare,
  • piper,
  • chilli,
  • optional susan,
  • Pentru orezul cu omleta: 
  • 100 g orez fiert,
  • 3 oua,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1lingura lapte,
  • sare,
  • chilli dupa gust,
  • mazare la conserva

Mod de preparare:

Legumele taiati-le cat mai subtire pentru a gati mai repede.
Topim untul intr-o tigaie, adaugam legumele si le lasam sa se caleasca, cu capacul pus pe tigaie.
 Cand sunt aproape calite, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si sosul de soia.
 Lasam tigaia pe foc pana se patrunde pieptul de pui, moment in care adaugam cognacul, zaharul, sare, piper si chilli dupa gust.
 Mai lasam pe foc un minut dupa care stingem focul. 
Acum daca doriti, puteti presara susan.
Pentru orezul cu omleta: Incingem uleiul intr-o tigaie.
 Intr-un bol batem ouale cu furculita, adaugam o lingura de lapte, sare si chilli. 
Turnam ouale batute in tigaie si amestecam pana este gata (sa se faca zdrente).
 Adaugam orezul si mazarea si mai amestecam 1 minut, pe foc, pana se incorporeaza totul.
Servim langa puiul macao (*_*)

Pofta Buna !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!