vineri, 26 mai 2017

Ratatouille



Ingrediente:
  • 1 vanata,
  • 2 dovlecei mai mici,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei usturoi,
  • 3 rosii,
  • 1 ardei galben,
  • 1 gogosar rosu,
  • foi dafin,
  • piper,
  • sare,
  • rozmarin macinat,
  • putin ulei de masline,
  • 150 ml bulion:

Iata cum am preparat aceasta reteta de Ratatouille, care este simpla si gustoasa:

Taiem vanata felii de cca 2 cm grosime,presaram putina sare pe fiecare felie pe ambele parti,dupa care le punem intr-un bol si le lasam 30 de minute sa iasa amareala din ele. 
Dupa 30 de minute le spalam bine.
 Dovlecelul il taiem felii de cca 1 cm grosime.
 Prajim ardeiul si gogosarul in cuptor sau pe o plita dupa care ii curatam de coaja si cotor si ii taiem fasii.
2 rosii le taiem felii,iar a trea rosie o tocam marunt.
 Tocam ceapa si usturoiul marunt,le calim impreuna cu rosia tocata in putin ulei de masline.
 Adaugam bulionul si dupa gust sare,piper,rozmarin si foile de dafin.
 Lasam putin sosul sa fiarba intre timp pregatim o forma de yena,o ungem cu foarte putin ulei si asezam legumele (vanata,ardeiul,gogosarul,dovleceii si rosile) tot cate o felie din fiecare.
 Peste turnam sosul preparat mai sus si dam la cuptor cca 30 de minute.

Pofta Buna !!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!