Rulada Buturuga





  • Ingrediente Blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura de ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Ganache de ciocolata:
  • 300 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 400 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam cacao, uleiul, bicarbonatul stins si le amestecam.
 Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri, cernem peste faina si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pana se incorporeaza totul.
 Turnam compozitia in tava de la aragaz (tapetata cu hartie de copt) si o dam la cuptor pentru cca 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
 Cand s-a copt, punem foaia peste un prosop curat si umed si rulam strans.
 Lasam rulada stransa in prosop cca 10 minute.
Intr-o craticioara, topim ciocolata in 300 ml frisca lichida, foarte important a nu se aduce frisca la punctul de fierbere. 
O lasam la racit dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta. 1/3 din crema o lasam pentru a imbraca buturuga, restul de crema o intindem uniform peste blat.
 Rulam strans rulada, din care taiem un colt (cat 2 felii), pe care il lipim de rulada principala cu putina crema. Imbracam rulada in restul de crema si o ornam dupa placul fiecaruia.
O tinem la rece pana o servim.
 Pofta Buna !!!

Comentarii