Rulada Diplomat




  • Pentru blat avem nevoie de : 
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de portocala,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita bicarbinat de sodiu stins cu zeama de lamaie,
  • Pentru crema: 
  • 1 conserva fructe tropicale,
  • melci din portocale confiate,
  • 250 ml frisca lichida,
  • 3 linguri amidon alimentar, 
  • frisca lichida pentru decorat, 
  •  coji de portocale confiate

Mod de preparare:


Pentru blat am folosit tava de la aragaz. 
Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul.
 Adaugam esenta de vanilie dupa gust, un praf de sare, coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam.
 Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pentru a nu se lasa. 
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.
 Cand s-a copt blatul,il punem pe un prosop curat si umed bine si il rulam,dupa care il lasam asa cca 10 minute,sau pana este gata crema.
100 ml de sirop (din 150,atata a ramas dupa ce am strecurat fructele) se pun pe foc, cand da in clocot se adauga un amestec format din 50 ml sirop si 3 linguri amidon.
 Amestecam incontinuu pana se ingroasa dupa care lasam la racit.
 Intre timp, taiem fructele tropicale bucati mici, la fel putem proceda si cu melcii confiati daca sunt prea mari. 
Mixam frisca bine bine, adaugam crema de mai sus si mixam pana se incorporeaza totul. 
Adaugam fructele si melcii din portocale si amestecam usor cu o spatula.
Punem crema pe blat, pe lungime si strangem blatul bine(precum in imaginea de mai jos).
 Punem rulada pe un platou,cu partea "deschisa" a blatului pentru a nu se dasface :) si dam la rece pentru 1-2 ore.
 Dupa 1-2 ore se decoreaza rulada cu frisca si fructe, melci din portocale etc.
Se tine la frigider pana se serveste! 
Pofta Buna!





Comentarii