Sarmale ardelenesti cu varza dulce




Ingrediente :
  • 1 capatana varza
  • 1 kg carne tocata amestec vita si porc
  • 400 g orez
  • 6 cepe
  • sare,piper,boia
  • bulion(suc de rosii)
  • cimbru,marar
  • costita afumata (ciolan)

Mod de preparare :

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.
Adaugam carnea tocata,orezul,sare,piper,boia,cimbru si marar tocate marunt sau uscate.
Amestecam pe foc cca 15 minute.
Punem intr-o oala mare apa la foc (fara sare).
Spalam varza,o curatam daca are imperfectiuni,scoatem cotorul si cand apa a dat in clocot punem varza si o lasam la fiert pana se inmoaie frunzele.
Scoatem frunzele pe rand, cum se fierb si le lasam sa se raceasca putin.
Taiem frunza in doua sau in 4 sa nu fie prea mari.Punem o lingura sau doua de amestecam si impaturim sarmala.
Pe fundul unei oale se pune cimbru,marar si se acopera cu o frunza de varza.Costita se taie bucati si se pun in oala printre sarmale.
Restul de varza ce ramane se taie felii si se pune deasupra.
Se toarna o sticla de bulion.
In cratita unde s-a pregatit compozitia,se incalzeste apa,se sareaza si se pune peste sarmale.Se pun la fiert cca 30 de minute de cand incepe sa fiarba.

Pofta buna !





Comentarii