miercuri, 31 mai 2017

Savarine cu spuma de capsuni




  • Ingrediente:
  • 250 g faina ,
  • 1 ou,
  • 200 ml lapte,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei,
  • un praf de sare,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 300-350 g capsuni,
  • Pentru sirop : 
  • 200 g zahar,
  • 400-500 ml apa,
  • esenta dupa plac

Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in lapte.
 Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele (cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare. 
Mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.
Ungem formele de savarina (mini tarte, muffins, ce aveti) cu putin ulei si le umplem cam 3/4 cu aluat. 
Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
In acest timp pregatim umplutura si siropul.
Pentru crema mixam intr-un bol frisca.
 In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca, mixand pana se incorporeaza total.
Pentru sirop fierbem zaharul cu apa pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta (optional).
 Dupa ce s-au racit savarinele, li se taie cate un capacel, le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.
Enjoy !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca iti place lauda-ma,daca nu,barfeste-ma dar nu prea tare !!